Skip to content

DIABLES INFANTILS

VIDEOTECA / DOCUMENTACIÓ

 

 

BREU HISTÒRIA SOBRE ELS DIABLES INFANTILS

AGRAÏM EL SUPORT D’AQUELLES PERSONES QUE AMB LA SEVA COL·LABORACIÓ I ENTREGA, HAN FET POSSIBLE LA CREACIÓ I CONSOLIDACIÓ DEL BALL DE DIABLES INFANTIL DE L’ARBOÇ

CONRAD FERRÀN I RIBAS
(1916-2004)

Fundador del Ball de Diables Infantil l’any1981. De família de diables, els seus dos avis en Francesc Ferràn i Pau Ribas (Pau Arsis), Timbaler i Llucifer respectivament, ja li van inculcar la passió per als diables.
Posteriorment el seu pare Joan Ferràn i Palau (Fiblot) també va formar part de la colla durant 68 anys com a Timbaler; així doncs va coincidir amb ell i el seu avi fent d’Àngel a l’edat de 8 anys.
Tot i la gran tradició familiar, va deixar d’exercir dins la colla, però sempre va estar vinculat a ella estretament arreglant els timbals quan es feien malbé (feina que aprengué del seu pare). Avui dia, els timbals es segueixen arreglant a casa seva tal i com ell ens va ensenyar.

JOAN PIÉ MARTÍ
(1944-1999)
Membre emblemàtic del Ball de Diables i co-fundador del Ball de Diables Infantil. Provenia de família de diables. El seu pare, Pau Pié i Ferrando, ja va formar part de la colla com a Borró. De jovenet va entrar a formar part de la colla fent d’Àngel i posteriorment com a Borró. Esporàdicament va fer de Llucifer i anys més tard continuà de Calador (1972), tasca que ja no abandonaria.
Tal i com a descrit la Rosa Mª Montaña: content o rondinaire segons les oscil·lacions anticiclòniques, baladrer o taciturn com tants esperits solitaris, el Pié esperava la Festa Major per adquirir galons i ocupar, amb tota la dignitat que fa el cas, els seu moment de glòria per enfundar-se el vestit de sac asfixiant i repetir any rere any: canalla, la massa ben amunt, que això crema!!